Logo Digi-D
banner
Twitter icoon
Facebook icoon

QR code


Quick Response Codes

Heeft u de uitgebreide mogelijkheden van QR-codes (Quick Response Codes) ontdekt en wilt u die toepassen voor uw bedrijf? Digi-D is op de hoogte van de laatste technologische ontwikkelingen en toepassingen en kan samen met u concepten bedenken en uitvoeren.


Een QR-code is een tweedimensionale streepjescode. De code werd ontwikkeld om snel decodeerbaar te zijn. QR-codes waren oorspronkelijk bedoeld voor het identificeren van auto-onderdelen, maar worden inmiddels algemeen gebruikt in tijdschriften, op posters, verpakkingen en visitekaartjes.

Een URL van een website wordt gecodeerd tot een QR-code, die weer wordt afgedrukt in een tijdschrift, op een poster, visitekaartje of op de verpakking van een product. De gebruiker richt zijn smartphone op de QR-code en neemt hiervan een foto. De code wordt door een QR-lezer in de mobiele telefoon omgezet in een URL, waarna in de webbrowser van de mobiele telefoon de bijbehorende website wordt getoond. Deze methode bespaart de gebruiker het moeizaam op een telefoon intypen van een URL.RECENT WERK

Digi-D Nieuwsbrief aanmelden